Alles over de Halloween Fright Nights 2016

Halloween Fright Nights logoHet populairste en spectaculairste evenement van Walibi Holland blijven toch wel de Halloween Fright Nights. Dit jaar vindt het evenement voor de 16e keer plaats in Walibi Holland en Eddie de Clown viert dit jaar zijn 10-jarig jubileum. Ook is er een nieuwe Haunted House: the Clinic. De Halloween Fright Nights 2016 vinden plaats op 8, 9, 14, 15, 16, 21, 22, 23, 28, 29 & 30 oktober. Het park is op deze genoemde data geopend tot 23:00 uur. Let op: tickets moeten vooraf online aangekocht worden, de kassa’s blijven op de bovengenoemde data namelijk gesloten. 

Haunted Houses

 • Haunted Holidays, bij de El Rio Grande. De feestdagen zullen nooit meer hetzelfde zijn als je hieruit bent gekomen.
 • Psychoshock, ligt bij de Robin Hood. In dit laboratorium doet professor Mortis onderzoek naar verschillende soorten angst en jij bent zijn proefpersoon.
 • The Villa, ligt achter the Donut Factory in het kindergedeelte. Je speelt in the Villa een hoofdrol in een horrorfilm. Elke kamer is een andere scène.
 • Jefferson Manor, ligt naast de area achter Lost Gravity. Is een verlaten landhuis waarin de geesten van de voormalige bewoners ronddolen.
 • The Clinic, is in het voormalige Club Psyké. Dit gedeelte is sinds de zomer van 2016 gesloten. Nu weten we waarom dat was: voor de bouw van het nieuwe spookhuis. The Clinic telt 2 verdiepingen en moet extreem eng worden. Volgens Walibi Holland wordt the Clinic niet zomaar een Haunted House: het wordt een heuse experience. the Clinic is officieel geen spookhuis, daarom zit de toegang niet inbegrepen bij de R.I.P. passen die op internet verkocht worden. Aparte tickets zijn een vereiste. Aparte tickets voor The Clinic worden binnenkort verkocht via www.frightnights.nl/nl/tickets. De prijs van de kaarten is € 15,- per stuk. Je mag maximaal 195 cm lang, 140 kilo zwaar en minimaal 16 jaar oud zijn om in de experience te mogen.

Scarezones

 • Scarezone Things, ligt in het kindergedeelte van Walibi Holland. Things zijn de ietwat grappige hulpjes van Eddie de Clown.
 • Game Over, op het plein bij de Space Shot. Dit is een scarezone in het teken van gamefiguren.
 • Campsite of Carnage, in een aparte area achter Lost Gravity. Je waant je hier in een kamp tussen opstandige rednecks.
 • Quarantaine, op het plein voor de Robin Hood. Het is een scarezone vol met zombies.
 • Twisted Hellfire, ligt op het pad achter het reuzenrad richting de games bij de Space Shot. Is een scarezone vol lak, leer, meesteressen en demonen.
 • Pirate’s Cove, nieuwe scarezone! Hij ligt op het plein bij de Crazy River, heeft te maken met piraten.
 • 1 naam is nog onbekend, deze scarezone ligt op het plein voor het reuzenrad. Meer informatie volgt later.

Tickets

Wie naar de Halloween Fright Nights wil, dient ook dit jaar weer vooraf een online ticket te kopen. Tickets aan de kassa worden niet verkocht. Een kaartje voor de Halloween Fright Nights kost dit jaar 37 euro per persoon. Toegang tot 1 Haunted House kost 5,50 euro per persoon. Een bundel voor alle Haunted Houses kost 20 euro per persoon. Losse R.I.P. Tickets zijn dit jaar ook beschikbaar: voor 37,50 euro heb je toegang tot alle Haunted Houses via de Fastlane. Tevens wordt er een R.I.P. Deal aangeboden. Voor 99,95 euro per persoon krijg je een toegangsticket, toegang tot alle 5 de spookhuizen en toegang tot 1,5 uur eten bij het Halloween Buffet. Voor groepen zijn er aparte ticketprijzen beschikbaar, uiteraard afhankelijk van je wensen. Meer informatie vind je op www.frightnights.nl/nl/tickets.

Download plattegrond

De groene zones , de scarezones. zijn vrij toegankelijk voor iedereen met een regulier toegangsbewijs. Voor de rode zones, de haunted houses en the Clinic, moet apart worden bijbetaald. Download de plattegrond.

Plattegrond Halloween Fright Nights 2016