2000 – 2004: Six Flags Holland

Overname door Premier Parks/Six Flags

Na ruim vijf jaar Walibi Flevo kwam er een einde aan het beheer door de Walibi Group. Walibi Flevo werd in 1999 verkocht aan Premier Parks, samen met nog een hele hoop andere Europese parken zoals het tegenwoordige Movie Park Germany. Premier Parks was een Amerikaanse partij, opgericht in 1982 onder de naam Tierco Group Inc. In 1994 kreeg het de naam Premier Parks. In 1999 ging de partij verder onder de naam Six Flags Theme Parks Inc. Six Flags besloot dat het park een grote metamorfose moest ondergaan. En die taak namen ze serieus: in zeer korte tijd werden maar liefst 30 nieuwe attracties, een handvol shows en een nieuwe naam uit de grond gestampt om het park klaar te maken voor een nieuw seizoen!

Opening van Six Flags Holland

Op 22 april 2000 opende Six Flags Holland de deuren voor het publiek. En op 3 juni 2000 was de officiële opening van het park welke in het bijzijn van staatssecretaris Ybema, burgemeester Gresel van Dronten en Robert ten Brink georganiseerd werd. Na maanden van hard werken werden bezoekers, veelal jongeren, verwelkomd in het park dat zichzelf  profileerde met de slogan ‘The Rollercoaster Capital of Europe’. En de bezoekers stonden massaal in de rij voor de kassa’s. Het park had er vier achtbanen, twee shows en een groot reuzenrad bij gekregen. Ook werd in 2000 het Halloween-evenement Halloween Fright Nights voor het eerst georganiseerd. Dit evenement is tot op de dag van vandaag nog mateloos populair en voorziet het park van veel extra bezoekers.

Hans van Driem, de directeur die op het moment van opening al zeven jaar werkzaam was voor het park werkte kreeg in mei 2000 een conflict met zijn buitenlandse werkgever en stapte in datzelfde jaar nog op. Zijn opvolger werd Marcel Schonenberg. Schonenberg heeft het park geleidt tot eind 2006, daarna is hij gevraagd voor een functie als General Manager in zusterpark Walibi Belgium. Die functie heeft hij aanvaard en toen heeft Jan Reuvers vanuit het Dolfinarium het stokje van Schonenberg overgenomen. Eind 2000 werd bekendgemaakt dat Six Flags Holland in het eerste jaar ruim twee miljoen bezoekers over de vloer had gekregen. Ruim tweemaal zoveel als Walibi Flevo had gehad. Bezoekers konden maar geen genoeg krijgen van alle achtbanen in het park en vroegen om meer achtbanen.

Wat was er te doen in Six Flags Holland

Six Flags Holland opende met maar liefst zes achtbanen in het park De achtbanen Superman the Ride, nu Xpress Platform 13 geheten, La Via Volta, nu Speed of Sound geheten, Robin Hood en de Flying Dutchman Goldmine waren nieuw in het park. In totaal beschikte Six Flags Holland daarmee over zes verschillende achtbanen want de Keverbaan, in Six Flags tijd Road Runner Express geheten, en El Condor stonden al in het park. Maar bezoekers wilden meer achtbaan voor hun geld. In november 2000 deden geruchten de ronde dat er in 2001 een Hammerhead Stall zou komen, deze kwam er echter nooit. In plaats daarvan werd in december 2001 de eerste paal geslagen voor een nieuwe megacoaster, Goliath. De Goliath opende met veel bombarie op 29 maart 2002 voor publiek.

De Goliath is 46 meter hoog, kent een een topsnelheid van 106 km per uur en is ruim 1200 meter lang. Hiermee is het de hoogste, snelste en langste achtbaan van de Benelux. De Goliath heeft ook een plaatsje veroverd in de top 10 van Europese achtbanen. De achtbaan is de grote publiekstrekker van Six Flags Holland geweest. Ook opende er in 2002 de SkyDiver. Met de gigantische en snelle metamorfose die Six Flags teweeg had gebracht waren miljoenen gemoeid. Alles om de honger naar thrills vanuit de Nederlanse jongeren te stillen. Ook kregen de figuren van de Looney Tunes, bekend van televisie, een hoofdrol in Six Flags Holland. Het kindergedeelte van het park werd overspoeld door attracties met Looney Tunes thema.

Verkoop van Six Flags Holland aan Palomon

Ondanks het succes van het park werden alle Europese parken in handen van Six Flags in 2004 verkocht aan Palomon Capital Partners, een Brits bedrijf. Eind 2004 werd bekend dat Six Flags Holland verder zou gaan als familiepark en wel onder de naam Walibi World. Dit betekende dat de oranje kangoeroe uit 1988 weer als parkmascotte naar voren kwam en daarmee de Looney Tunes figuren verdreef. Hierdoor moest het hele kindergedeelte van het park weer een metamorfose ondergaan, alle Looney Tunes-attracties moesten vliegensvlug omgetoverd worden tot Walibi-attracties.

    2 thoughts on “2000 – 2004: Six Flags Holland

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *