Hoogste punt nieuwe achtbaan Untamed bereikt

Vanmiddag heeft de bouw van de nieuwe achtbaan Untamed het hoogste punt bereikt: 36,5 meter. Het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction (RMC) is sinds september 2018 bezig met de bouw van de nieuwe hybride achtbaan. Deze wordt 4,5 meter hoger dan zijn voorganger Robin Hood. De Robin Hood wordt als fundament gebruikt. Untamed is de eerste hybrid coaster van Europa en zal bij de opening de enige in zijn soort zijn met 5 inversies. De nieuwe achtbaan opent op 1 juli 2019 om 13.30 uur.

Groots gevierd

Alle medewerkers van Walibi Holland kwamen vanmiddag op het plein voor Untamed bij elkaar om met de betrokken partijen en bouwers te toosten op het bereiken van het hoogste punt. Deze belangrijke mijlpaal werd gevierd met taart en spectaculair vuurwerk. Op het hoogste punt werden drie vlaggen geplaatst: de Amerikaanse vlag voor de bouwers van Rocky Mountain Construction, de Nederlandse vlag voor Walibi Holland en de Friese vlag voor projectleider Wiebe Damstra.

Samenwerking met RMC

Voor de bouw van Untamed heeft Walibi Holland een contract gesloten met het Amerikaanse Rocky Mountain Construction. De ervaren achtbaanbouwers uit Idaho verbouwen de houten achtbaan Robin Hood. Ze gebruiken het houten skelet als fundering en bouwen daar een nieuw, 100% stalen frame bovenop. Door deze hybride constructie, waarin totaal 500.000 kilo staal verwerkt wordt, is Walibi Holland in staat om het baanverloop drastisch te veranderen. Met onder meer een 80° steile vrije val van 35,4 meter en 5 omwentelingen maakt Untamed Walibi’s slogan #HARDGAAN meer dan waar. De komende maanden worden de inversies en andere elementen van de baan bekendgemaakt.