Adrenalin ohne Ende: Walibi Holland richt zich op Duitse markt

Walibi HollandJe kunt ze zo voorbij zien rijden in het Veluwegebied, vijf bussen waar Walibi Holland achterop promotie maakt voor vette ritten in een achtbaan. Er zijn echter twee bussen waar geen #HARDGAAN op staat, maar ‘Adrenalin ohne Ende’; de Duitse variant van #HARDGAAN. Een regionale mediacampagne is op zich niet zo bijzonder, maar wel als deze in het Duits is. Walibi Holland richt zich hiermee op de Duitse toerist in het Veluwe gebied. Een markt die voor de toeristische branche bijzonder interessant is. Vorige maand nog, berichtten diverse media dat uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek naar voren kwam dat Duitse toeristen het meeste uitgeven in ons land.

 Duitse radio en online campagne

‘Bijna de helft van alles wat buitenlandse reizigers in Nederland uitgeven, is afkomstig van Duitse vakantiegangers, dagjesmensen en zakenreizigers. In 2015 gaven Duitsers 4,9 miljard euro in Nederland uit, op een totaal van 10,2 miljard euro.’ (CBS, juni 2016). Walibi Holland is zich al langer bewust van de Duitse toerist. Naast de busreclame die momenteel in de directe regio rondrijdt heeft Walibi een Duitse radiospot en een online campagne met video in de deelstaat Nordrhein Westfalen lopen.

Adrenalin ohne Ende

De hashtag #HARDGAAN is een begrip welke de Duitsers niet zo snel zullen begrijpen, maar de woorden Adrenalin ohne Ende wel. Zowel #HARDGAAN als Adrenalin ohne Ende komen op hetzelfde neer: Walibi Holland is the place to be voor adrenalinejunkies. Achtbanen zoals Goliath en Speed of Sound, maar ook de nieuwste achtbaan Lost Gravity zorgen voor een flinke shot adrenaline. Walibi Holland positioneert zichzelf daarmee als eindbestemming in de zoektocht van tieners en jong volwassenen naar de beste vrijetijdsbesteding: de ultieme kicks vind je in Biddinghuizen.

Walibi Holland

Walibi Holland is dit seizoen nog tot 30 oktober open. De hele zomer kun je tot 20:00 uur in alle achtbanen, waaronder de nieuwste: Lost Gravity. Wil je nóg langer #hardgaan? In juli en augustus vinden de Summer Vibez avonden plaats (20 en 27 juli, 3, 10 en 17 augustus) en is het park geopend tot 23:00 uur.