Walibi Holland geplaagd door wespen

Walibi Holland logo rechthoek PNG

Walibi Holland kampt al jaren met wespen in het park, voornamelijk in augustus zijn er veel wespen in het park actief. Maar dit jaar is de overlast wel heel extreem, zo meldt Looopings. Ook op social media wordt geklaagd over het aantal wespen in het park, veel bezoekers zeggen dat hun dagje uit verpest is door de geel met zwarte insecten.

Alle paden, pleinen en attracties in het park worden volgens de Telegraaf overstelpt met zwermen zoemende insecten. Bij de EHBO-post zou de hele dag door een lange rij met geprikte slachtoffers staan. De EHBO-medewerksters zijn daardoor druk in de weer met vacuümpompjes en ijs. Een bezoeker vertelt aan de Telegraaf dat hij regelmatig pretparken bezoekt maar dat hij nog nooit zo’n extreme wespenplaag heeft gezien. Mensen rennen in het park van hot naar her om aan de insecten te ontkomen en slaan van zich af met shirtjes en tassen om zo de beesten op afstand te houden.

Een tip voor de bezoekers: blijf rustig staan tot de wesp wegvliegt en ga niet slaan of meppen, daar worden de wespen alleen maar agressiever van. Walibi Holland neemt inmiddels maatregelen om de wespen uit het park te verjagen. Zo worden alle open prullenbakken vervangen door gesloten exemplaren, ruim driekwart zou inmiddels al vervangen zijn. Ook worden er specialisten ingehuurd om de wespennesten te verwijderen. Laten we hopen dat het helpt. Het wespenseizoen duurt dit jaar naar verwachting nog tot en met september.